Salvador Coromines

c/ Josep Carbonell i Gener, 24- c/ Ciutat de Toledo, 8

Josep Mª Martino Arroyo (1881-1957)
    Bo
    La normativa del Pla Especial obliga al manteniment del volum construït, de les façanes i de la ubicació del jardí.
    Legal i física
    Pla Especial, 427. 2006
    Ref. cad.: 62204CF9685S
    Núria Nolasco Azuaga

Edifici aïllat estructurat bàsicament en planta baixa i pis, encara que hi ha zones de només planta baixa. La coberta és composta formada per diverses vessants de teules, els careners de les quals s'entrecreuen donant la sensació d'estar davant d'un edifici amb planta basilical (encara que no ho sigui). A la zona afrontada al carrer de Josep Carbonell Gener es disposa una tribuna semicircular amb coberta plana (terrassa del pis superior) i barana de balustres. A la part més occidental s'articula un porxo d'entrada amb terrat pla i barana d'obra amb gelosies. Dit porxo està suportat per sengles columnes d'estil jònic.
    A la part posterior afronta un cos d'edifici de planta baixa i dos pisos, on la planta baixa és una galeria porxada suportada per columnes d'estil toscà que sostenen un enteixinat de bigues de fusta.
    Els ràfecs de les cobertes estan decorats amb mènsules, probablement de fusta (o pintades) que contrasten amb l'arrebossat senzill de totes les façanes, pintat de color blanc. Les obertures són senzilles, amb llindes rectes sense que s'apreciïn motius decoratius remarcables. Finalment, i en un dels angles de l'edifici situat entre la tribuna i el porxo principal d'entrada, se situa una estructura poligonal (tres costats) de només planta baixa i una barana de la terrassa superior d'obra amb gelosies, de les mateixes característiques que es troba damunt del porxo de l'entrada.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció III. La finca està catalogada com una construcció de tipus C. El projecte original es conserva a l'Arxiu Municipal de Sitges

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)