Villa Josefa Formosa
Font-rubí

Km 4,7 de la carretera BP-2126

Eclecticisme
    Bé protegit (Revisió NN.SS. Plan. Urb. Tipus b)
    Miquel Gea i Bullich

Edifici d'estil eclèctic de planta quadrada amb coberta de pabelló de teula àrab. La façana principal s'orienta a tramuntana. Hi destaca la utilització del maó vist a tot l'edifici, especialment a les cantonades i a les obertures.
    Tot l'edifici compta amb una mena de sòcol o podium que eleva l'única planta visible per sobre el nivell de circulació. És per aquest motiu que l'accés de la façana principal compta amb una escala doble, amb balustres de terra cuita, que permet salvar la diferència d'alçada existent. La composició de la façana principal s'articula a l'entorn de tres eixos verticals marcats per pilastres de maó acabades en pseudocapitells. A l'alçada d'aquests últims s'obren uns ulls de bou, entre les pilastres, que pertanyen ja a la cambra d'aire o aïllant situada sotacoberta.
    En els laterals la composició és similar, però gira entorn dos eixos verticals. El pendent descendent del terreny fa que, en els costats de llevant i de ponent hi hagi ulls de bou al nivell corresponent al semisoterrani.
    A les dues reixes que tanquen els accessos a la casa hi podem llegir, en una: "VILLA JOSEFA FORMOSA" i, en l'altra: "1902 ANTONIO JANE".