Vil·la Joana
Montseny

Camí de Vil·la Joana
    El camí comença poc abans del km. 20 de la BV-5301

XIX-XXI
    Regular
    Presenta cert estat de deteriorament per haver deixat de tenir funcions d'habitatge. Fa poc que han fet nova la coberta.
    002014600DG42F0001DR
    Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

Vil·la Joana és una masia del segle XIX que va ser parcialment mutilada per construir una casa nova al costat atès el mal estat que presentava aleshores. La part desapareguda es albergava l'antiga cuina i el foc a terra. És un edifici de planta rectangular que s'estructura en dues crugies, tot i que originalment en devia tenir tres. Consta de planta baixa i pis i té la coberta, nova, a dos vessants amb el carener paral·lel a la façana. Té diverses obertures amb llinda de fusta i brancals de pedra o ceràmica i d'altres de factura moderna, així com una escala exterior adossada de forma paral·lela al mur que permet accedir al pis superior. El tractament del mur és de restes d'arrebossat de morter de calç. Al costat hi ha una pallissa i un cobert antics, com també un mur de pedra seca amb graons.