Villa Concepción

Pg. Marítim, 58

Noucentisme
    El Pla Especial estableix el manteniment del volum.
    Legal i física
    Núria Nolasco Azuaga

Es tracta d'un habitatge unifamiliar aïllat d'estil eclèctic amb alguns elements tardo-renaixentistes. Està estructurat en alçat en planta baixa i un pis, amb una torre que s'eleva una planta més i està situada gairebé al centre dels volums construïts. Les cobertes són de teules formant vessants compostes.
    Del conjunt destaca un porxo afrontat al Passeig Marítim, que ocupa tota l'amplada de la façana. Està format per tres arcs rebaixats (escarsers) frontals i dos laterals, muntats sobre pilastres rematades per parelles de cartel·les situades en els carcanyols. La barana de la terrassa resultant del porxo és de ferro, de barrots verticals i passamans senzills, reforçada per quatre matxons rectangulars d'obra. Les obertures de la façana principal combinen les llindes rectes amb les formades per un arc de mig punt; això sí, amb unes característiques decoratives comunes consistents en uns emmarcaments (d'arrebossat rústic) que imiten carreus de pedra als brancals i llindes amb dovelles disposades a saltacavall.
    Els ràfecs de les cobertes (força pronunciats) estan decorats amb mènsules que imiten caps de bigues. El revestiment de les façanes és simple, fet a base d'un arrebossat senzill pintat de color blanc que contrasta amb el color groguenc dels emmarcaments de les obertures i de les faixes verticals que imiten carreus situats als angles dels volums.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció III. La finca està catalogada com una construcció de tipus C.

COLL, I. (2001) "Arquitectura de Sitges. 1800-1930". Sitges
    Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)