Vilaseca (Can Gomis)
Avinyó

450 m al nord-est del carrer Sant Jaume d'Horta

Noucentisme
    si, IPA
    Marc Cucurella Pinilla

Construcció datada del segle XVIII de planta baixa, pis i golfes amb una superfície aproximada de 1200 m2. En part del volum la golfa és pis i té tres torres. Part de la planta baixa té el sostre amb volta. A la façana posterior hi ha una lliça. El volum original ha patit ampliacions d'obra actual amb estructura metàl·lica i maó. Hi ha revestiment de pedra al sòcol de la planta baixa. La coberta ha estat reformada, majoritàriament a dues vessants, però en les torres és a quatre vessants. Hi ha dues tines quadrades. Té diferents edificis complementaris, coberts i pallisses. Se situa en un entorn rural envoltada de camps de conreu i bosc.

Construcció noucentista, dins del context del floriment agrícola i vitícola de la zona d'Artés i Avinyó del segle XIX. Seria adquirida per la familia Jorba de Manresa, propietaris de diversos magatzems als anys 1950-70 tan a Manresa com a Barcelona.

- TRESSERRA, Joan (prev.) (1932). Notes històriques de Sant Joan d'Avinyó, Manresa.