Font del Mas Vilaseca
Avinyó

Horta d'Avinyó
    al pati exterior del Mas Vilaseca

Hi ha massa vegetació al voltant i això pot arribar a provocar una reducció del cabdal de la font.
    Marc Cucurella Pinilla

Font situada al davant de l'entrada principal del Mas Gomis, just a l'altre banda del jardí. Es tracta d'una font feta, en part dins de la roca natural, d'on surt un petit tub que permet treure aigua, tot i que part de l'aigua també raja entre la roca, baixant per la molsa que s'ha generat. Sota de la roca s'hi ha construït un abeurador de ciment que recull en part l'aigua que raja constantment per la roca. La roca està treballada per la part de dalt, i s'hi ha col·locat petits còdols que donen una forma semiesfèrica. A banda i banda de la roca, per la part posterior, s'hi ha generat un mur fet amb pedres irregulars i lligades amb ciment.

Hi ha molta vegetació a la roca i dóna la sensació que la roca ha estat col·locada a posteriori, ja que sembla que s'adossi tan al mur com a l'abeurador.

- VILASECA I FONT, Eudald (2007). Les fonts del terme d'Avinyó. Avinyó, Grup Ecologista d'Avinyó.