Vilacís de Munt
Taradell

Des de la ctra. BV-5305 seguir pel camí que va a Gasala

X-XX
    BI.Catàleg de béns a protegir. POUM de Taradell. 2009
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

Can Vilacís de Munt és una masia d'origen medieval que va ser reformada al segle XVII. A principi del segle XX va ser ampliada, com també a mitjans d'aquest segle. La masia està formada per diversos volums superposats. El principal és de planta baixa, pis i golfes i té la coberta a dos vessants amb el carener paral·lel a la façana. S'hi accedeix per un portal d'arc pla de pedra carejada, amb la llinda inscrita: "1672 PAC HUIC DOMUI JACOBUS VILACIS HIC FECIT". El tractament exterior dels murs és arrebossat.

No s'hi ha pogut accedir.

Està documentada des de l'any 915. L'any 1234 Guillem II de Mont-rodon va atorgar la carta de franquesa del mas Vilacís d'amunt a Guillem de Vilacís d'amunt. En el capbreu de 1339 consta que el mas tenia arrendades terres dels Vilademany, senyors del castell de Taradell. D'aquesta casa n'han sortit molts capellans, el més conegut per la seva vinculació amb la cultura taradellenca és Mn. Joan Vilacís.