Can Vilacís del Camí
Taradell

Camí ral de Barcelona
    Seguint el camí ral des del barri de Mont-rodon, en direcció Blanquers

XVI-XIX
    Dolent
    Pateix deficiències estructurals, agreujades pel creixement d'heura a la façana i part de la coberta.
    BI.Catàleg de béns a protegir. POUM de Taradell. 2009
    001914200DG33F0001PJ
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

Masia del segle XVI que va ser reformada al segle XIX. És un edifici de planta rectangular que s'estructura en tres crugies. Consta de planta baixa i pis i té la coberta a dos vessants amb el carener perpendicular a la façana. S'hi accedeix per un portal amb llinda sobre impostes lobulades de pedra, damunt del qual hi ha una finestra d'arc pla de pedra carejada. Totes dues obertures, juntament amb bona part de la façana, estan pràcticament tapades per l'heura que hi creix. Al pis també hi ha una altra finestra d'arc pla de pedra carejada. A les façanes laterals s'hi adossen sengles cossos annexes d'un sol nivell d'alçat, sobre els quals hi ha alguna finestra d'arc pla de pedra carejada. A la façana posterior hi ha dues finestres d'arc pla ceràmic. El tractament dels murs és de restes d'arrebossat, entre el que es veu el parament de pedra, i de maó en una part de la façana posterior. El ràfec està acabat amb una imbricació de teula ceràmica.

Rep el seu nom del fadristern del mas Vilacís d'Avall que la feu construir. Pel seu costat hi passava el camí ral de Barcelona, motiu pel qual era coneguda com Vilacís del camí ral o de l'hostal.