Veïnat del Palou Alt
Sant Pere de Ribes

El Palou Alt

XIV-XX
    Catàleg de Patrimoni del PGOU (18/07/2001)
    Marta Lloret Blackburn - Antequem, S.L.

Petit nucli de població situat en una plana al nord oest de Ribes. Està constituït de carrers irregulars, formats per cases adossades entre sí o bé aïllades. La majoria d'elles consten de planta baixa i pis i tenen la coberta a dues vessants. Entre les cases més antigues destaquen Ca l'Artigues, Can Comas, Can Puça i Can Pasculí, la primera de les quals conserva elements arquitectònics que permeten situar els seu orígens en època medieval. A finals del segle XX es van construir vivendes a la part de tramuntana, migdia i ponent del nucli que han alterat la seva antiga fesomia.

Algunes fonts han apuntat que el topònim del Palou deriva de "palatiolo", que apuntaria a l'existència d'una construcció defensiva a la zona. El 1286 està documentat un tal Bord de Palou, habitant del terme de Ribes.

CARRERAS, J., dir. (1981). Gran Geografia Comarcal de Catalunya. Alt Penedès-Baix Penedès-Garraf-Anoia. Barcelona: Enciclopèdia Catalana.