Veïnat de Vilanoveta
Sant Pere de Ribes

XVI-XX
    Algunes de les cases es troben en estat ruïnós.
    Catàleg de Patrimoni del PGOU (18/07/2001)
    Marta Lloret Blackburn - Antequem, S.L.

Petit nucli de població situat al sud oest de Ribes. Consta de dues parts diferenciades que es corresponen amb dues etapes constructives diferents. El nucli primitiu el trobem a la part sud, on hi ha diverses cases bastides entre els segles XVI i XVII. La major part són edificis entre mitgeres de tres nivells d'alçat i coberta a dues vessants amb el carener paral·lel a la façana. Estan obertes amb portals d'arc de mig punt adovellat i són revestides amb arrebossat i pintades de diferents tonalitats. Entre les cases més destacades, trobem la de Can Vidal, que comunica a través d'un pontet amb una torre de guaita bastida entorn el segle XVII. Seguint aquest carrer en direcció a ponent, hi ha la prolongació del nucli que es va fer al voltant del segle XVIII. En aquest les cases són entre mitgeres, de planta baixa i pis i la coberta a dues vessants amb el carener paral·lel a la façana. La majoria d'elles s'obren amb portals d'arc de mig punt ceràmic amb brancals de pedra. Totes les cases estan revestides amb arrebossat i pintat de color blanc.