Veïnat de les Parellades
Sant Pere de Ribes

Les Parellades

XIV-XX
    Catàleg de Patrimoni del PGOU (18/07/2001)
    Marta Lloret Blackburn - Antequem, S.L.

Petit nucli de població situat al nord de Ribes, quedant separats per la riera de Ribes. Els carrers estan formats per cases entre mitgeres d'una i dues crugies. Són de planta baixa i pis i tenen la coberta a dues vessants amb el carener paral·lel a la façana. Presenten diverses tipologies de portals, des de les d'arc escarser ceràmic fins a les d'arc de mig punt ceràmic amb brancals de pedra. Les finestres dels frontis són d'arc pla arrebossat. Totes les façanes estan arrebossades i pintades de color blanc. A la part de ponent del nucli hi ha tres cases de notables dimensions, com són Can Carbonell i Can Miret, que queda situat a l'altre costat de la carretera.

La referència més antiga del nom de Parellades es remunta a finals del segle XIII, de la mà de Guillem de Parellades.