Valset de la festa de Gisclareny
Gisclareny

Pista de Bagà a Gisclareny PK.13 seguir direcció veïnat del Roser. Al costat de l'església

Música i dansa
    Recollit al llibre de les tres-centes cases de Gisclareny
    Pere Cascante i Torrella

Valset escrit per Francesc Caballè en honor a la festa Major. Diu el següent "... A Gisclareny venim-per celebrar la festa-A Gisclareny hi som-volem fer molta gresca.La verge del Roser-com sempre està tan sola-per ella cantarem-perque ens enamora.I el seu fillet també-li direm que ens acompanyi-sentint les nostres veus-somrient cantarà la mare-Plegats com a germans-voltats pels grans Picalls-la diada passare,- A Gisclareny amb joia.

Va ser escrita i composada per Francesc Caballè arran d'una festa major de 1978 on en acabar-se un grup de joves de Bagà amb guitarres, flabiols i altres instruments van cantar aquest valset vom una aportació a la Festa Major de Gisclareny on es presentaven els gegants i es feia una millora a l'enllumenat elèctric.Francesc Caballè nascut a Badalona resideix des de 1969 a la vila de Bagà.H exercit com a articulista, fotògraf, dinamitzador cultural en entitats de la vila com l'Associació Medieval. Ha escrit altres llibres relacionats amb la vila de Bagà com "A l'hombra de Paller". "Si tu t'en fas la lluna" (recull de cançons populars del Gil Casas), "les tres-centes cases de Gisclareny" i a "l'hombra del camí ral de Berga a Bagà".

CABALLÈ I CANTALAPIEDRA, F (1996). Les tres-centes cases de Giscareny. Columna Albí;