Vallverdú
Sant Mateu de Bages

Demarcació de Sant Mateu de Bages
    Ctra BV-3003 fins al final i continuar pista asfaltada 1 km. Camí nord i després est uns 1.500 m.

En ruïna
    Jordi Piñero Subirana

Casa de pagès en estat de ruïna, emplaçada en un contrafort nord de la serra de Castelltallat anomenat serrat de Vallverdú. Les restes de la construcció s'aixequen en una petita esplanada vora el camí. Devia ser una casa modesta, de la qual tan sols en resten dos murs que formen angle, d'una mica més d'un parell de metres d'alçada, amb un munt d'enderrocs al voltant. En l'estat actual no es pot deduir gran cosa de l'estructura que tenia la casa. Uns 40 m al sud, vora el camí, es conserva una tina aïllada, amb les seves dependències a la part posterior.

Aquesta casa no està inclosa en el Catàleg de Masies

Aquest mas ja està documentat l'any 1653, quan el rector de Sant Miquel de Castelltallat arrendà les primícies que tenia als masos Serra, Ferrer, Vallverdú i Corbera i del castell de Claret dels Cavallers. En els darrers temps va pertànyer a la masia de Figuera.

FÀBREGA ENFEDAQUE, Albert; SERRA SELLARÈS, Francesc (2008). "Claret dels Cavallers (Sant Mateu de Bages)", Dovella, núm. 96 (estiu, 2008), Manresa, p. 9.