Vallderrós
Bigues i Riells del Fai

La Vall Blanca

La urbanització de la zona pot haver destruït el jaciment.
    Jordi Montlló Bolart / Josep Cruells Castellet

Troballes superficials de terrissa ibèrica (torn, àmfora,...) en un lloc situat a pocs metres del torrent de Vallderrós. En el moment de fer la CCAA no hi havia restes d'estructures i la ceràmica en superfície era escassa. Josep Estrada associà aquest jaciment al poblat de Puiggraciós, situat a 2,5 km i definí aquest jaciment com a petits habitatges.

A la CC.AA es classifica com a jaciment desconegut. En el moment de realitzar l'Inventari de Patrimoni no es localitza cap tipus d'estructura ni material ceràmic.

GILI, S.; TENAS, M. i VILA, L. (1992). Carta Arqueològica Bigues i Riells. Inventari i Documentació del Patrimoni Arqueològic i Paleontològic de Catalunya. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Inèdit.
    ESTRADA GARRIGA, José (1955). Síntesis arqueológica de Granollers y sus alrededores. Granollers
    ESTRADA, José i VILLARONGA, Leandro (1967). "La Lauro monetal y el hallazgo de Cànoves (Barcelona)". I.P.A. Monografías XXVIII, Barcelona.