Jaciment de Can Vedell
Bigues i Riells del Fai

Carrer Camí de Can Badell

La urbanització de la zona ha afectat parcialment el jaciment.
    CEIP El Turó
    Jordi Montlló Bolart / Josep Cruells Castellet

Les diverses campanyes d'excavació que s'hi ha realitzat han permès documentar un complex de forns ceràmics, sitges, escombreres d'època ibèrica ss III-I aC. També s'ha trobat un paviment poligonal incomplet, aïllat de qualsevol altra estructura, que no es va poder datar, i dos forns que no presentaven una cronologia ibèrica.

Segons la fitxa de la Carta Arqueològica la forma "Can Badell" és incorrecte. Els plànols confirmen aquesta hipòtesi. El Museu de Can Xifreda de Sant Feliu de Codines conserva materials arqueològics d'aquest jaciment.

Documentat per J. Estrada el 3 d'octubre de l'any 1973
    Sembla que el jaciment fou "redescobert" l'any 1978 per Mossèn Dídac Faig, en anivellar l'accés a la masia de Can Vedell, segons s'explica a la Carta Arqueològica.
    S'han fet diverses excavacions: I.P.A els anys 1981 i 1982 dirigides per Elvira Mata i Manuel Hernández. L'any 1984 una excavació d'urgència dirigida per Ricard Pascual, Manuel Hernández i Pedro Giordano. L'any 1986 una altra excavació d'urgència dirigida per Manuel Hernández, Isabel Panosa i Pedro Giordano.
    Els anys 1985 i 1986 es denega un permís d'excavació a Pedro Giordano Marqués.
    El juny - juliol del 2003 es realitza una excavació preventiva dirigida per Imma Mestres.

GILI, S.; TENAS, M. i VILA, L. (1992). Carta Arqueològica Bigues i Riells. Inventari i Documentació del Patrimoni Arqueològic i Paleontològic de Catalunya. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Inèdit.
    ESTRADA GARRIGA, José (1955). Síntesis arqueológica de Granollers y sus alrededores. Granollers
    ESTRADA, José i VILLARONGA, Leandro (1967). "La Lauro monetal y el hallazgo de Cànoves (Barcelona)". I.P.A. Monografías XXVIII, Barcelona.
    ESTRADA GARRIGA, José (1969). "Vias y poblamiento romanos en el territorio del Área Metropolitana de Barcelona". Comisión de Urbanismo, 65. Barcelona.
    HERNÁNDEZ YLLAN, Manuel (1983). Yacimiento ibérico Can Badell: Bigues-Riells del Fay. Bigues i Riells: Comisión Gestora del Museo Arqueológico, 3 vol.
    HERNÁNDEZ YLLAN, Manuel (1987). Yacimiento ibérico Can Badell: Bigues-Riells del Fay: Formas cerámicas. Bigues i Riells: Comisión Gestora del Museo Arqueológico, 3 vol.