Valldaura Santa Maria de Merlès

Berguedà
Sector sud-oest del terme municipal
A 8000 metres per pista forestal de la carretera BV-4401, punt quilomètric 11'750.

Coordenades:

41.95427
1.90805
409502
4645275
08255-206
Patrimoni immoble
Edifici
Modern
Contemporani
XVIII
Regular
L'edifici presenta la teulada esfondrada i interiors derruïts.
Inexistent
Fàcil
Sense ús
Privada
Ref. cad.: 013A00108
Jordi Compte i Marta Homs

Cal Valldaura es troba situada uns 900 metres al sud de la masia de les Canals dels Llucs, seguint la pista forestal, prop de la riera de Merlès.
És una casa de planta rectangular amb teulada de doble vessant amb aigües a les façanes laterals. Està construïda amb murs de maçoneria de pedra, algunes de mitjanes dimensions, unides amb poc morter, cantonades diferenciades de grans carreus i formada per planta baixa, un pis i golfes.
La façana principal, orientada al sud, i força estreta, està formada per un portal emmarcat amb brancals de pedra i llinda de fusta a la planta baixa, una finestra balconera i un finestra, ambdues amb llinda de fusta al primer pis, i dues finestres amb llinda de fusta a les golfes.
A la façana est s'hi obren dues finestres, una a nivell de primer pis i una altra a les golfes coronades amb llindes de fusta. Uns metres a l'est de l'edifici hi ha les restes d'estructures agropecuàries de maçoneria de pedra i una bassa.
A la façana nord hi ha un volum adossat sense teulada a la planta baixa amb dues finestres emmarcades amb monòlits de pedra treballada; a la part del volum principal s'hi obre una finestra a nivell de golfes també emmarcada amb monòlits de pedra.
A la façana oest sols s'observa una finestra tapiada