Vagó de tren
Callús

Es troba just davant de l'estació de tren

Fou restaurant al Museu del Ferrocarril de Vilanova i la Geltrú.
    Ajuntament de Callús. Plaça Major, 1
    Joan Casas Blasi

Vagó antic que realitzava el trajecte transsiberià de la "Companyia Internacional das Carruagens". Corresponia al vagó de restaurant. Té uns 10 metres de llargada per 3 d'amplada aproximadament. El seu color es blau a la part baixa i blanc a la part alta i coberta.

Punt d'informació.

El vagó-restaurant de principis de segle XX realitzava el recorregut transsiberià, tan mateix el seu darrer viatge fou de Lisboa a París. Després d'un procés de restauració per part del Museu del Ferrocarril de Vilanova i la Geltrú el vagó fou traslladat a Callús durant la festa major de 2006, com símbol del projecte "ferroturístic del Cardener" i de remodelació de la zona per tal d'evitar que la via signifiqui una barrera pel poble.

-A.A.D.D. "El vagó: arribar i moldre" Notícies de l'Ajuntament. El poble, núm. 49. 2006.
    -A.A.D.D. "Millores a l'entorn del Vagó" Notícies de l'Ajuntament. El poble, núm. 50. 2007.