Urbanització Comte Urgell
Vilassar de Dalt

no es pot conèixer l'abast real del jaciment per manca d'interevncions arqueològiques
    Pla Especial Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Vilassar de Dalt
    Si (1252 CC.AA)
    diversos propietaris
    Jordi Montlló Bolart

La zona de la urbanització Comtes d' Urgell, inclou els antics camps de vinya de Cal Mateu del Nen i també el camp dels Hermanos. Ignasi Terrades informà oralment a Marta Prevosti (1981) que en el que aleshores eren camps, s'hi van desenterrar les restes d'un paviment romà d'opus signinum. Això fa pensar que es tracta d'un establiment rural d'època romana.
    L'any 1997, amb motiu de les obres d'urbanització de la zona, es va fer una intervenció arqueològica, consistent en una prospecció superficial i un seguiment de les màquines. Aquests treballs no van permetre documentar cap estructura, però si ceràmica d'época romana: material constructiu terra sigil·lada i ceràmica ibèrica.
    Es tracta d'una zona molt rica en troballes, amb notícies des de molt antic, però no s'ha pogut documentar l'existència de la vil·la o centre productor. Potser es va destruir en el seu moment i només en queden les restes escampades.

També es coneix amb el nom "Vinya de Can Mateu del Nen" o "Camp dels Hermanos"

La informació és molt escadussera, però les noticies de troballes en zones properes és molt abundant (El Caminet, Sota el Camp de futbol, Sots d'en Pi).

Enguany, s'han excavat unes sitges a la zona de l'antic camp de futbol que estan en procés d'estudi.

MONTLLÓ, Jordi (2008) Inventari del patrimoni arqueològic del Parc de la serralada litoral, Fitxa núm. 189.
    PREVOSTI, Marta (1981). Cronologia i poblament a l'àrea rural d'Iluro. Caixa d'Estalvis Laietana. Mataró, pàg. 137.