Necròpolis Frejinals
Vilassar de Dalt

es van documentar i es van destruir
    Pla Especial Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Vilassar de Dalt
    Si (1245 CC.AA)
    Ajuntament de Vilassar de Dalt (Pl. de la Vila, 1 - 08339)
    Jordi Montlló Bolart

Notícies antigues proporcionades per Marià Ribas, assenyalaven l'existència de troballes d'època romana en aquesta zona, consistents en enterraments en tègula i material arqueològic representat per una llàntia decorada amb una figura de gall, una altra amb representació antropomorfa, fragments de ceràmica terra sigil·lada i comuna.
    El Pla Especial del Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Vilassar de Dalt, recollia aquesta informació en dues fitxes, una anomenada sota el Camp de futbol i l'altra Sot del Pi.
    Amb motiu de la construcció del CEIP Francesc Macià, l'any 2008, es va realitzar una intervenció arqueològica que va permetre documentar fins a 11 cubetes destinades a l'extracció d'argila per a la construcció d'atuells ceràmics. Set havien estat amortitzades abans del segle II dC, tres a finals del segle II o principis del III i una altra d'època moderna.

També es coneix amb el nom de "Sota el camp de futbol", "La Famada", "La Bernadora", "Noves pistes d'atletisme" o "CEIP Francesc Macià".

Les notícies de l'existència d'enterraments, les proporcionà Marià Ribas.

ESTRADA, Josep (1969). Vías y poblamiento romanos en el Área Metropolitana de Barcelona. Barcelona. Comissió Provincial de Urbanismo (Publicación 27).
    PREVOSTI, Marta (1981). Cronologia i poblament a l'àrea rural d'Iluro. Caixa d'Estalvis Laietana. Mataró, pàgs. 137.
    RIBAS, Marià (1952). El poblament d'Iluro. Barcelona. Institut d'Estudis Catalans. Memòries de la Secció Històrico - Arqueològica, XII, pàg. 97.