Turó d'en Torres
Vilassar de Dalt

es desconeix l'abast real del jaciment
    Llei del Patrimoni Cultural catala 9/1993
    Si (863 CC.AA)
    varis propietaris
    Jordi Montlló Bolart

Informació aportada per Marià Ribas (1931:8) que diu que a la vora del turó d'en Torres, quasi dalt de la carena, hi havia ceràmica ibèrica, i al vessant sud, les restes d'una vil·la. Aquestes dades han estat extretes de Marta Prevosti (1981:145) que també recull les notícies facilitades per Serra Ràfols (1932:50) segons les quals, els membres del "Foment d'Estudis de la Maresma" hi detectaren un poblat ibèric.
    L'any 1930, Ribas observà restes de parets, paviments d'opus signinum, ceràmica abundant. En unes notes del seu arxiu es diu: "També s'hi han trobat vàries sepultures de tègules de secció triangular. Jo n'he vist tres de senceres i restes de vàries d'altres".

La major part del jaciment se situa en terme municipal de Cabrils; però el polígon representat ala Carta arqueològica de la Generalitat inclou una petita part, la nord, dins els límits de Vilassar de Dalt. Per tant cal incloure'l com a jaciment del municipi.

Jaciment documentat des d'antic per Serra Ràfols i Marià Ribas, però en el que mai s'ha fet cap intervenció arqueològica amb metodologia científica moderna.

ALMAGRO, M; SERRA i RÀFOLS, J. de C. i COLOMINAS, J. (1945). Carta arqueológica de España,II. Barcelona, CSIC - Instituto Diego Velázquez, Madrid.
    ESTRADA, Josep (1969). Vías y poblamiento romanos en el Área Metropolitana de Barcelona. Barcelona. Comisión Provincial de Urbanismo (Publicación 27).
    MONTLLÓ, Jordi (2008) Inventari del patrimoni arqueològic del Parc de la serralada litoral, Fitxa núm. 114.
    PREVOSTI, Marta (1981).Cronologia i poblament a l'àrea rural d'Iluro. Mataró. Caixa d'Estalvis Laietana; pàg. 145.
    RIBAS, Marià (1931). El poblat ibèric de Burriav i la seva cronologia. Mataró, pàg. 8.
    RIBAS, Marià (1934). Orígens i fets històrics de Mataró. Mataró, pàg. 40.
    RIBAS, Marià (1952). El poblament d'Ilduro. Institut d'Estudis Catalans, Barcelona, pp. 15 i 22.
    SERRA RÀFOLS, J de C. (1931). Llocs d'habitació ibèrics de la Costa del Llevant. Institut d'Estudis Catalans, volum VIII. Barcelona, pàg. 43.
    SERRA RÀFOLS, J. de C. (1942). "El poblamiento de la Maresma o costa de levante en época anterromana", dins Ampurias, núm. 4. Barcelona, pàg. 92.