Turó del Pi de Cal Capellades
Sant Cugat Sesgarrigues

Neolític
    II aC-V
    CCAA
    Tríade scp

Vinya emplaçada al cim del promontori anomenat Turó del Pi de Cal Capellades, fent referència a un pi situat al costat d'una barraca de pagès. El seu propietari va trobar uns materials que va donar a Mossèn Anton Margarit, que els té dipositats a la Rectoria. Les restes, molt escadusseres, referencien dos períodes diferents: un fragment distal de pedra polimentada amb el tall ben polit i una destral sencera amb el cos se superfície picotejada i el tall fragmentat ens situarien en alguns moments del neolític o eneolític. Una moneda romana en molt mal estat, que fa molt difícil la identificació de la ceca, només pot indicar-nos l'existència d'algun assentament romà, si no en aquest lloc si molt proper.

Referència cartogràfica: mapa topogràfic de Catalunya 1:5000. Sant Cugat Sesgarrigues 419-7-7 (279-127). Institut Cartogràfic de Catalunya. Segona edició: desembre 1998