Turó de l'Arbret
Tiana

Turó de l'Arbret

Neolític
    BCIL (Fitxa O CPAA) 17/07/2002 Nivell B
    Àlvar Sáez Puig

Lloc d'enterrament i inhumació col·lectiu. Jaciment prehistòric documentat a partir de la informació cedida per X. Galzeran el 1987 als arqueòlegs que redactaven la carta arqueològica. Es tracta d'una caixa dolmènica, formada per tres pedres de grans dimensions que es troba al vessant sud-oest del cim del turó, orientat al pla de Barcelona. Als anys setanta sembla que hi excavaren els estudiants i aficionats que intervenien en aquell moment al jaciment de Can Sentromà.
    L'adscripció cronològica atorgada a les restes és, per tipologia de l'estructura i davant la manca de materials associats, del neolític final - bronze.
    Durant la visita al jaciment, el 2008, amb motiu de la revisió de la carta arqueològica, es trobà l'estructura perfectament visible i conservada, malgrat la constatació de sauló remogut a l'indret, que podria indicar una possible actuació de furtius.

L'any 1999 s'hi va fer una prospecció.

Des de Neolític Final fins a Bronze ( -2500 / -650 )

Memòria intervenció arqueològica (1999). Arxiu del Servei d'Arqueologia i Paleontologia. Núm. Reg.: 2887. Ajuntament de Tiana (2002). Catàleg del Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Tiana. Vol. 3. Tiana.