Turó de la Creu
Vilassar de Dalt

Turó de la Creu
    límit municipal amb Premià de Dalt

Pla Especial Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Vilassar de Dalt
    Jordi Montlló Bolart

El turó de la Creu és un petit turonet que fa de partió entre els límits municipals de Premià de Dalt i Vilassar de Dalt. Està situat entre el santuari de La Cisa i el Turó d'en Casals, a ponent del terme municipal de Vilassar. Des d'aquest punt es domina la visibilitat de tot el pla que hi ha entre la Serralada Litoral i el mar, on s'inclou els nuclis de Vilassar de Dalt, Cabrils, Premià i Vilassar de mar. Al fons Burriac, més cap aquí el Turó de l'Infern i el Montcabrer i totes les urbanitzacions que no han respectat el paisatge.
    És un lloc ideal per valorar l'evolució urbanística del paisatge, les masies, la xarxa viària, els polígons industrials, els hivernacles, etc.

Pau Ubach assenyala que en aquest lloc hi havia una creu possiblement termenal. N tot cas en el plànol de 1777 ve marcada una creu en aquest turó.