El jaciment del Turó de Can Bellsolà es situa a la vessant sud-est del turó del mateix nom, a 25m al sud-est de la ubicació de la fàbrica Gec-Alsthom. Aquesta vessant del turó davalla suaument vers l'oest, fins el Pla de Mogoda.
L'any 1995 es realitzà una prospecció arqueològica en la zona amb motiu de les obres de desdoblament de la carretera C-59 (antiga B-143), de Mollet a Caldes. Aquesta intervenció va permetre documentar, a l'obri en extensió una àrea de 3000m2, l'existència de quatre possibles estructures. Durant el procés d'excavació es va comprovar que es tractava de tres fosses excavades al subsòl (probablement sitges amortitzades com abocadors) i es van poder descartar una, que era tan sols una depressió natural amb argiles i llims al seu interior. Les tres fosses (TCB-1, TCB-2 i TCB-4) es poden adscriure cronològicament, tant pels materials recuperats com per la seva morfologia constructiva, al neolític antic de tradició cardial. Presentaven plantes circulars, d'entre 141 i 98 cm de diàmetre, amb les parets divergents, les bases rectes o lleugerament còncaves i una fondària conservada que variava entre els 15 i els 35 cm.
El material arqueològic recuperat el formaven 57 fragments ceràmics informes (1 amb nansa) i 2 fragments de vora. D'aquests, 11 presentaven decoració cardial, pedres de diferents mides i matèries (predominant calcàries i sorrenques), carbons i indústria lítica sobre jaspi i cristall de roca.
La inexistència de molins de mà, i la manca de dades paleontològiques no permet establir un vincle directe d'aquestes estructures amb possibles tasques relacionades amb l'agricultura. Malgrat això, és possible atribuir a aquestes fosses una funció de caire domèstic, essent amortitzades com a abocadors però no podent especular sobre la seva funció primària ni la seva relació amb un possible lloc d'hàbitat.