Turó d’Agullàdols I – PK 6700 de la C-244
Mediona

Sembla que el jaciment està destruït.
    Fitxa PAP95 del Catàleg de béns a protegir del POUM
    Inventari Patrimoni Arqueològic 11995
    Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

Jaciment possiblement d’origen medieval situat al vessant sud-est del turó d’Agullàdols, en una zona de camps de cultiu. Els terrenys prospectats el 1997 per Conxita Ferrer i Josep Serra van permetre recuperar restes ceràmiques de cocció reductora en tota la vessant. Tanmateix durant els rebaixos amb motius de les obres de la carretera no es van localitzar restes associades. Possiblement l’aterrassament dels camps a finals del segle XIX i XX fes malbé les restes del jaciment.

Durant les prospeccions prèvies a les obres es van recuperar en aquesta zona restes de cultura material d’època medieval identificades amb la sigla Atena 8 i també restes de cultura lítica, identificades com UAB 9. Més endavant durant els treballs de seguiment de les obres es constantà que pertanyien a dos jaciments diferents, ambdós arrasats.

Serra i Garcia, Josep (1998) Memòria de les actuacions arqueològiques a la variant C-244. 1r Trimestre de 1998. Atena. Serveis al Patrimoni. Generalitat de Catalunya. Inèdita.