Turó Agullàdols II
Mediona

Fitxa PAP97 el Catàleg de béns a protegir del POUM
    Inventari Patrimoni Arqueològic 12252
    Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)
    cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

Durant les prospeccions realitzades el 1997 per Conxita Ferrer i Josep Serra es van recuperar diferents fragments de sílex i industria lítica associats a un nivell geològic de còdols i graves. Durant els treballs de seguiment de les obres de la carretera es constatà el que detectaren les prospeccions. Els materials lítics corresponien a un taller de talla situat a la vessant del turó, però que segurament fou destruït amb l’aterrassament dels camps en feixes als segles XIX-XX. Per a construcció de les feixes es van rebaixar els nivells geològics on s’havia dut a terme l’activitat durant la prehistòria, quedant sobre el terreny només peces disperses.

Durant les prospeccions prèvies a les obres es van recuperar en aquesta zona restes de cultura lítica, identificades amb la sigla UAB 9 i també material d’època medieval identificades com Atena 8. Més endavant durant els treballs de seguiment de les obres es constantà que pertanyien a dos jaciments diferents, ambdós arrasats.

Serra i Garcia, Josep (1998) Memòria de les actuacions arqueològiques a la variant C-244. 1r Trimestre de 1998. Atena. Serveis al Patrimoni. Generalitat de Catalunya. Inèdita.