Trumferes del Grau
Capolat

Berguedà
    Estan situades a uns 200 metres de la casa. Des del Grau cal dirigir-se cap el sud-oest vorejant les antigues feixes de conreu sense perdre alçada, es revolta una petita fondalada i s’arriba a un petit morral cobert de bosc en el que es troben les trumferes
    Estan situades en un cap de turó, excavades en una margera i orientades al nord.
    952

42.0879
    1.79561
    400392
    4660238
    08045 - 166
    La vegetació afecta l'estructura de les trumferes.
    08044A011000290000ST
    Pol Navarro Costa - Societat d’Arqueologia del Berguedà

Corresponen a les restes de tres trumferes localitzades en el cap del marge d'un camp, situades a menys de set metres de distància l'una de l'altre, tenen les boques d'entrada orientades vers el nord. Mostren planta circular, amb un diàmetre de 150 cm la localitzada a l'extrem est i 180 cm de diàmetre la de l'oest. Totes es troben parcialment derruïdes, la del centre en molt mal estat de conservació, essent visible tant sols una depressió. En les altres dues podem veure part dels murs fets amb blocs de pedra sorrenca totalment irregulars i d'altres pedres de mida menor, la coberta podria ser de volta però actualment es troba enderrocada i només en podem veure l'arrencament.

CASACUBERTA, A., CUNILL, J., SÁNCHEZ, J. (2022).  Història dels masos del Municipi de Capolat. Inèdit.