Barraca margera del Grau
Capolat

Berguedà
    Des del Grau cal dirigir-se cap el sud-oest vorejant les antigues feixes de conreu sense perdre alçada, sota la casanova de Rossinyol hi ha unes margeres de pedra seca de grans dimensions. La barraca està situada en el seu extrem meridional.
    Emplaçament
    La barraca està situada en una gran margera, elevada, orientada a llevant, en el marge esquerre del torrent que baixa de la Casanova.
    960

42.08601
    1.79538
    400370
    4660028
    08045 - 165
    L'estructura es veu afectada per la vegetació.
    08044A011000290000ST
    Pol Navarro Costa - Societat d’Arqueologia del Berguedà

Barraca margera localitzada en un marge de pedra seca. L'entrada està orientada vers l'est, mostra  forma trapezoïdal amb una gran llinda de pedra sorrenca suportada sobre brancals de lloses. A l'interior la coberta està formada per lloses disposades planes. La boca mostra una amplada màxima de 100 cm a la base i una alçada de 116 cm , la profunditat de la barraca és de 170 cm. Actualment part de l'interior es troba sitjat. A tocar del muntant nord de la boca i en el mateix marge de pedra hi podem veure dos graons i la traça d’altres dos que conformen una escala per accedir a la feixa de dalt.

CASACUBERTA, A., CUNILL, J., SÁNCHEZ, J. (2022).  Història dels masos del Municipi de Capolat. Inèdit.