Trumfera de la Mesquita
Capolat

Berguedà
    Situada en terres de la Caseta dels Prat, en el terme de l'antiga parròquia de Sant Andreu de Farners.
    Al costat del camí de l'Empriuet, passats uns 100 metres de la Caseta dels Prats.

42.098616467601
    1.7755365371704
    398749
    4661451
    08045 - 30
    Enrunada i plena de vegetació.
    08044A002000250000SJ
    Marta Sánchez Soler - Societat d'Arqueologia del Berguedà

Forat arrodonit en un marge orientat a ponent. Està quasi del tot sitjat i no és possible conèixer bé les seves característiques constructives.

Fa 2 metres de diàmetre i al costat n'hi ha una altra, de mides similars però en pitjor estat de conservació. Al costat del camí que va de la caseta dels Prats a Coforb n'hi ha una altra en un marge orientat al nord.

El cultiu de patata era molt important a Berguedà per la qual cosa molts masos tenien les seves trumferes per guardar-les en un lloc sec, fresc i sense llum. Per la seva proximitat a la Caseta dels Prats és possible que  fos propietat d'aquesta casa. Pel que fa a la cronologia, és molt probable que fos construïda al segle XIX.