Trull de Cal Vives
Rubió

Cal Vives. Est del Pla de Rubió
    Emplaçament
    BV-1037 direcció al nucli del Pla de Rubió. Passat el km2 el primer a la dreta. Passat Ca l’Estruch el primer a l’esquerra
    498

41.62422
    1.59002
    382543
    4609015
    08185 - 289
    1818
    Li manca la tremuja i la premsa
    000803300CG80G0001RY
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

El trull de Cal Vives es troba situat al costat est de la casa. Es tracta d’una habitació de planta quadrada amb l’accés a migjorn. Al costat de l’accés hi ha l’espai que ocupava l’antiga premsa d’oli, amb el brancals de pedra i la llinda de fusta any l’any 1818 incís. La llinda és perforada pel cargol, aquest de fusta, que premsava els esportins. Davant s’hi conserva la pica de pedra on s’hi dipositava l’oli. A l’interior de l’estança s’hi conserva el trull, mogut a sang. El trull era l'espai on es xafaven les olives i s'obtenia la pasta d'oliva per després col·locar-la a la premsa. Conserva la sotamola, el rutló i l’arbre de fusta. En un dels angles de l’estança es conserva una petita menjadora per l’animal que feia funcionar el trull.