Torrent del mas d'en Ponç
La Torre de Claramunt

Vilanova d'Espoia (08789 La Torre de Claramunt)
    Des del nucli de Vilanova d'Espoia es prendre un camí en direcció a ponent que du al torrent

Dolent
    Es tracta d'un torrent molt perdut en els seus primer trams. La part baixa del torrent ha estat força desconfigurada.
    ACA (Agència Catalana de l'Aigua. c/Provença, 204-208. 08036 Barcelona)
    Raquel Valdenebro Manrique

Torrent estacional que neix al turó de la urbanització de les Pinedes de Ca l'Armengol i baixa en direcció a llevant fins a la vall de l'Espoia. A 'alçada del nucli urbà de Vilanova de l'Espoia desgüassa en el torrent del Manou. Es tracta d'una torrentera que depen molt de la pluviometria anual, portant aigua nomès en ocasions de plujes abundants. La seva llera és molt estreta i la manca d'aigua permanent impideix una vegetació pròpia d'un bosc de ribera. Un cop a la vall, el torrent es troba canalitzat en alguns trams, al seu pas pels camps de conreu. Es tracta d'una canalització feta excavant el propi llit del torrent, però deixant-lo a la vista.

El nom de torrent de Mas d'en Ponç es degut a que neix en les proximitats de l'antic Mas d'en Ponç.