Torrent Bo
Sant Mateu de Bages

Demarcació de Castelltallat
    Ctra. BV-3008, al km. 17,8 pista direcció Oest uns 500 m i camí direcció W i després N 2.000 m

En ruïna, sense coberta
    Catàleg de masies (núm. 127)
    Jordi Piñero Subirana

Casa de pagès de dimensions mitjanes, actualment en ruïna, que està emplaçada a la part baixa d'un un coster de la vall del Torrent Bo. Es tracta d'una vall molt tancada, ja al límit sud del terme municipal de Sant Mateu de Bages. La casa tenia una planta quadrada i interiorment estava dividida en tres grans compartiments, el de l'extrem nord amb una alçada lleugerament superior. Se'n conserven els murs perimetrals i les parets mestres, en general fins a l'alçada de la teulada, però amb alguns trams esfondrats. La façana principal era encarada vers migdia, però a la part on hi havia el portal es troba esfondrada. Al costat de llevant la casa tenia un petit cobert i, més separat i cap a ponent, un altre cobert aïllat.

Aquesta casa ja consta en un llistat de masies de Castelltallat de l'any 1819, amb el nom de Torrentbó o Costarrebia. Per la tipologia de les restes constructives conservades no sembla que hagi de ser gaire més antiga d'aquesta data: probablement de finals del segle XVIII.