Torre Seldwyla
Caldes d'Estrac

  Maresme
  Carrer Ciutat de la Paz, 41 i 42 (08393 Caldes d'Estrac)
  Emplaçament
  Sortint de la plaça de les Barques, a mà esquerra (banda mar).

  Coordenades:

  41.56663
  2.52256
  460192
  4601772
  Número de fitxa
  08032 - 57
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Popular
  Segle
  XX
  Any
  1925
  Estat de conservació
  Regular
  Estructura, coberta i conjunt en bon estat, tot i que a la façana li aniria bé una nova emblanquinada.
  Protecció
  Inexistent
  nº41 en el Pla Gral. Municipal
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  Ref. cad.: 24601DG6002A
  Autoria de la fitxa
  Octavi Mallorquí Vicens

  Xalet unifamiliar de planta baixa i una planta envoltat de jardí; és cantoner. La superfície del solar és de 104 metres quadrats, mentre que la superfície construïda és de 90 metres quadrats, repartits entre una vivenda de 45 i un aparcament també de 45. La façana principal està orientada en sentit sud-est, de cara a la mar. La coberta és de teulada a dues aigües amb ràfec i carener paral·lel a la porta principal. A la planta baixa destaca la porta principal, que combina el vidre i el ferro, que es mostren en quadrícules. A la primera planta trobem un balcó sense decoracions i una finestra lateral. Les parets són emblanquinades. Destaca el gran jardí de pins amb un gran eucaliptus a l'entrada de la finca des del Passeig dels Anglesos. Disposa de varis accessos. Forma part de la finca el número 41 del carrer de La Paz destinat a garatge i habitatge auxiliar, al qual s'accedeix pujant una escala. La part davantera té només accés per a vianants.

  Sòl urbà. Zona aïllada al Passeig Marítim. Inventariada amb el núm. 41 per l'article 55 de la Normativa del Pla General.

  La família suïssa Gschwind va donar un quadre a l'església parroquial en senyal d'agraïment perquè el rector va deixar enterrar un familiar protestant al cementiri local (catòlic); aquest quadre encara es pot veure al cor de l'església. Durant un temps estiuejà a aquesta casa el pintor barceloní Laureà Barrau i Buñol (1864-1957). Entre els seus quadres de paisatges en destaquen alguns dedicats a la costa de Caldes d'Estrac.

  AA.DD. (1995). Fotografies Antigues de Caldes 1870-1962. Arrels Cultura. Caldes d'Estrac.
  BATLLE, A. (1985). Caldes d'Estrac o Caldetas: un vell plet. Ajuntament de Caldes d'Estrac. Caldes d'Estrac.
  CARNÉ I CABRÉ, J.(1995). Pla especial de protecció del patrimoni arquitectònic. Document Refós. Ajuntament de Caldes d'Estrac. Caldes d'Estrac.
  GRAU MOLIST, L. (2004). L'estiueig a Caldes d'Estrac. Una aproximació. Caldae Aquae Núm. 2. Ajuntament de Caldes d'Estrac. Caldes d'Estrac.