Torre Montserrat
Martorelles

C. d'Anselm Clavé, 2

Noucentisme
    Marta Lloret Blackburn

Torre aïllada que s'emplaça al nucli de Martorelles, sobre el torrent de les Llicorelles i la Font de Can Camp. És de planta rectangular, consta de planta baixa i pis i té la coberta a quatre vessants. El frontis es composa simètricament segons tres eixos, definits per obertures d'arc pla d'obra, excepte el portal, que és d'arc escarser. El portal queda elevat respecte el nivell del carrer, pel que s'hi accedeix a través d'unes escales. Al primer nivell, les obertures incorporen una motllura a la llinda, mentre que la resta tenen la part inferior decorada amb relleus esglaonats. Aquesta decoració es complementa amb la del ràfec, on les mènsules també són esglaonades. A la façana posterior s'hi ha afegit una estructura porxada de ferro i fusta. L'acabat exterior és arrebossat i pintat de color cru, mentre que les teules són de ceràmica vidriada.

En l'actualitat s'utilitza com a restaurant.

A l'inici del segle XX van construir-se una sèrie de cases senyorials entorn el camí de Santa Maria de Martorelles, avui carrer de Josep Anselm Clavé. Aquestes cases sovint eren utilitzades per habitants de les ciutats properes, ja sigui Mollet o Barcelona, com a segones residències. La Torre Montserrat n'és un bon exemple, construïda segons un llenguatge arquitectònic proper al modernisme.