Torre Llopis / Torre Basses
Rubí

  Vallès Occidental
  C./ de Cadmo - c/ Sant Muç, 08191-RUBÍ
  Emplaçament
  Al nucli urbà

  Coordenades:

  41.49464
  2.03391
  419360
  4594120
  Número de fitxa
  08184-165
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Segle
  XX
  Estat de conservació
  Regular
  Els camps de conreu que hi havia al seu voltant han estat urbanitzats, encara que afortunadament la pròpia topografia del terreny li ha procurat un cert entorn de respecte.
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Social
  Titularitat
  Pública
  Ajuntament de Rubí, Pça. Pere Aguilera, 1, 08191-RUBÍ
  Autoria de la fitxa
  Juana Maria Huélamo - ARQUEOCIÈNCIA

  Edifici exempt de planta semblant a una creu grega. Per un dels costats, presenta torre-mirador adossada, a la qual està instal·lada l'escala de comunicació interior, de la que destaca el treball de forja de la barana, i pel costat oposat, es perllonga per un cos poligonal que presenta al primer pis una pèrgola orientada cap al migdia. La major part de les finestres presenten vidres de colors i els elements de fusteria que les tanquen son persianes de llibret. El cim s'enlaira a les puntes de les careneres amb sengles coronaments en forma de bola de ceràmica vidrada en color verd. La decoració de les jardineres que es troben a sota dels trencaaigües dels ampits de les finestres, és d'escaquer blau i blanc i picadís. Conserva un petit jardí al seu voltant.

  El Sr. Llopis, que venia de Barcelona, i que es va enriquir a l'estranger, es va construir aquesta torre que estava envoltada d'horts (Informació oral Sra. Campamà, abril 2001).

  Informació oral Sra. Campamà, abril 2001.