Torre dels Soldats Avinyó

Avinyó

• National Monument Record
    • Defensa
    si, IPA
    Marc Cucurella Pinilla

Té forma quadrada i consta de dos pisos i un terrat. A la planta baixa s'obre una porta d'arc rebaixat, a l'igual que la finestra del primer pis. Els dos nivells estan separats per una línia d'arquets cecs. Una motllura llisa separa el primer pis del mur que delimita el terrat.

Es construí durant la segona carlinada (Segona Guerra Carlina) amb un objectiu clar de comunicacions i defensa. Es tracta d'una torre de telègraf.

- Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. (08-11-1989), núm. 1216, Generalitat de Catalunya, Barcelona - ILLA CODINA, Josep (1987). "Avinyó" a FERRER ALÒS, Llorenç (coord). Història del Bages, vol. I, Parcir Ed., pàg. 134. - OLIVARES i PONTI, David (1997). La fortificació de la comarca del Bages en temps de les guerres carlines. Manresa, Centre Excursionista de la Comarca del Bages. - TRESSERRA, Joan (prev.) (1932). Notes històriques de Sant Joan d'Avinyó, Manresa.