Masia del Carrer de les Puces
Avinyó

Horta d'Avinyó
    400 m al nord de l'Hostal de l'Arengada

Està en ruïnes
    Marc Cucurella Pinilla

Masia datada del segle XVIII, de planta baixa i pis amb una superfície aproximada de 476 m2. La coberta era de dues vessants que feien el desguàs a les façanes laterals. L'acabat exterior és de pedra vista i les obertures emmarcades amb pedra carejada i amb rajoles ceràmiques. Se situa en un antic carrer ple de cases ensorrades, al voltant té camps de conreu i bosc.

Hi ha extrema vegetació tan a l'interior com a l'exterior que en dificulten la localització, les fotografies i posen en perill les restes que queden.

Un dels carrers més antics d'Horta d'Avinyó, el carrer de les Puces, és fruït d'un creixament de població i una necessitat d'ajuda entre veïns alhora de fer la collita o altres tasques que fa que moltes masies s'abandonin i la gent comenci a viure en petit carrers autònoms, d'unes sis-set cases. El carrer de les Puces és l'únic del terme d'Horta que es troba en estat de ruïna avui dia.

- TRESSERRA, Joan (prev.) (1932). Notes històriques de Sant Joan d'Avinyó, Manresa.