Torre de guaita
Palafolls

Plaça de les Valls d'Ax

Ajuntament de Palafolls
    Àlvar Sáez Puig

Torre de guaita (que originàriament tenia aquesta funció), i ara ha quedat com un monument o escultura de gran format.

Realitzada en ferro i vidre, i recolzada per una base feta en planxa. És una torre de guaita de grans dimensions recolzada per quatre peus, fets en planxa metàl·lica. A la nit s'ha il·luminat en algunes ocasions. Posant bombetes de diversos colors i petit format en la seva estructura.

Segons Salicrú (2023), estava situada originàriament a l’antiga entrada de la N-II a la urbanització de Mas Carbó. Amb la construcció de l’autopista del Maresme tram Mataró- Palafolls (inaugurat l’any 1994) es va desmuntar i es va instal·lar a la plaça de Valls d’Ax.

- Ajuntament de Palafolls (2011). Palafolls: Mobles, objectes i altres foteses. Palafolls. Edicions del Roig.