Fragment Divina Comèdia
Palafolls

Darrere el teatre

Cultural
    Ajuntament de Palafolls
    Àlvar Sáez Puig

Fragment de la Divina Comèdia, Purgatori, Cant V-94 (a dalt) i traducció al català de Josep Maria de Sagarra (a sota).

Peça realitzada en planxa de ferro i retallada amb formes ondulants. És una peça de grans dimensions feta en format vertical, d'un primer nivell o planta baixa fins a la teulada de l'edifici del Teatre.

Porta inscrit o serigrafiat "...a pié del Casentino traversa un'aqua c'ha nome l'Archiano, che sovra l'Ermo nasce in Apenino. Divina Comèdia. Purgatori Cant V-94. Dante Alighieri. ...és el peu del Casentí un riu que Archiano es sol anomenar, i sobre l'Ermo neix l'Apení. Traducció al catala`: Josep Maria de Sagarra."

- Ajuntament de Palafolls (2011). Palafolls: Mobles, objectes i altres foteses. Palafolls. Edicions del Roig.