Torre de defensa de Can Bellsolell
Arenys de Munt

  Maresme
  Can Bellsolell
  Emplaçament
  Pujant per la carretera de Sant Celoni (C-61), passat el Rial de Bellsolell a la dreta.

  Coordenades:

  41.61144
  2.54234
  461868
  4606737
  Número de fitxa
  08007 - 28
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Medieval
  Modern
  Segle
  XV-XVII
  Estat de conservació
  Regular
  Presenta esquerdes.
  Protecció
  Legal
  BCIL (Pla General d'Arenys de Munt, 7/05/2003)
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  Si: IPA núm. 8267
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  Ref. cad.: 000700DG60E085
  Autoria de la fitxa
  Jordi Montlló Bolart

  Gran torre de planta rectangular coronada per merlets esglaonats, refets a finals del segle XIX. Consta de planta baixa i quatre pisos. A la planta baixa hi ha una capella, on es conserva un retaule renaixentista. La porta de la capella és del segle XVII, ben motllurada. Es troba unida a la casa mitjançant una petita i estreta porta situada en un dels angles.

  Les primeres notícies daten del segle X. Els Bellsolell foren familiars del Sant Ofici i conserven títols de noblesa de Carles III i posteriors. Antigament, la seva propietat arribava a la platja.
  És molt important l'armari-arxiu de la casa, amb un molt bon fons d'arxiu. Es conserven les memòries de Francesc Bellsolell de la Torre i Padró, que regentà la casa a la primera meitat del segle XVIII.
  La capella en temps de la guerra de 1871 es va convertir en la capella del poble, ja que la parroquial era usada com a caserna militar.

  VIADER i CROUS, Montse (1986). Torre de defensa de Can Bellsolell (Arenys de Munt), a Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Barcelona, Inèdit.