Can Guix
Arenys de Munt

Ctra. d'Arenys de Munt a St. Vicenç de Montalt (BV-5031), urb. Tres Turons, a l'esquerra.

XV
    BCIL (Pla General d'Arenys de Munt, 7/05/2003)
    Si: IPA núm. 8270
    Jordi Montlló Bolart

Masia de planta rectangular, de tres cossos; consta de planta baixa, pis i golfes, coberta de teules àrabs a dues vessants amb el carener perpendicular a la façana. Portal rodó adovellat, al damunt del qual hi ha una finestra gòtica de coronel·la de tres arcs. Aquesta finestra no és original de la casa, fou comprada a Roda de Barà i és del segle XV.
    Destaca, a la dreta de la finestra, un rellotge de sol pintat on s'hi pot llegir: "Jo sense sol i tu sense fe no som re". A l'altre costat de la finestra hi ha un plafó ceràmic de rajola valenciana ( 7 x 6 rajoles) amb la imatge d'una Mare de Déu.

Al davant hi ha una bassa amb un panell de ferro forjat a dins, també hi ha un pou de planta circular, de pedra granítica sobre un podi de dos graons, tapa de fusta i arc de ferro forjat per recolzar la corda de treure l'aigua.
    També es coneix com a Can Miró o Can Dorca.

Restaurada a principis de segle XX per la família Dorca, originaris d'Olot. El nom de Can Miró és molt antic, era un llinatge molt arrelat al Torrentbó.

VIADER i CROUS, Montse (1986). Can Miró (Arenys de Munt), a Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Barcelona, Inèdit.