Torre de Can Talaia
Taradell

Camí de Can Talaia
    Des de la ctra. BV-5303 seguir per un camí a la dreta que porta a Gasala

Marta Lloret. Antequem, S.L.

Torre edificada a principi del segle XX al costat de la masia de Can Talaia. Es tracta d'una casa senyorial de notable alçada i sobrietat que presenta elements característics de les construccions de l'època. Consta de planta semisoterrani, dos pisos i golfes i té la coberta a dos vessants amb el carener perpendicular a la façana. L'entrada principal és porxada amb pilars d'obra vista, a la qual s'accedeix per unes escales exteriors d'obra . Les obertures de la casa són totes d'arc pla arrebossat, disposades de forma aleatòria. La façana de garbí presenta dues galeries horitzontals de tres pòrtics d'arc escarser de pedra cadascuna, amb una terrassa transitable a la part superior. A la façana posterior en sobresurt una torratxa coberta a dos vessants. El tractament dels murs és arrebossat i el ràfec està acabat amb cabirons.

Segons expliquen els propietaris, fou construïda entre els anys 1910 a 1915.