Tombes dels rectors
Monistrol de Calders

a l'interior de l'església parroquial de Sant Feliu de Monistrol de Calders, a la nau central.

Barroc
    Bisbat de Vic. Carrer de Santa Maria, 1, 08500 Vic.
    Sara Simon Vilardaga

Les lloses que assenyalen les ubicacions de les tombes d'antics rectors de la parròquia de Sant Feliu de Monistrol de Calders estan ubicades a la zona central de la nau de l'església, concretament l'espai que correspon al passadís central, amb els bancs a banda i banda. Es tracta d'un conjunt de lloses mortuòries en les que hi ha decoracions diverses, bàsicament amb elemens gravats conformant diferents dibuixos, com una calavera amb dos ossos creuats al darrera tot dins un forma ovalada i amb decoracions de volutes al seu voltant, un altre exemple és similar a l'anterior però dins l'oval hi ha una corona; altres lloses contenen inscripcions gravades que indiquen dades referents al sepeli, com el nom o referència de la família que hi ha sepultada i l'any; un exemple és "SEO.P. DE. IASIO RUBIO. Y DELS. SEUS.1702." o "HIC IACET SE-PULTUS RDVS ISIDORUS RU-BIO".

Les sepultures daten bàsicament del període d'ampliació de l'església parroquial al segle XVIII.