Tombes de Gasala
Taradell

Al camí que hi ha darrera la casa

Es troben molt malmeses.
    BI.Catàleg de béns a protegir. POUM de Taradell. 2009
    Dídac Pàmies-Antequem, S.L.

Es tracta d'un conjunt format actualment per quatre tombes de caixa de lloses, orientades d'est a oest, per on transcorre un petit tram del PR C-42. El fet de trobar-se a l'aire lliure i molt superficialment, ha comportat que es trobin molt malmeses per l'erosió. Tot i no haver-se realitzat mai cap intervenció arqueològica, per la tipologia de tombes, es podrien ubicar cronològicament en contextos medievals.

Desconeixem si el conjunt està format per més tombes, no obstant, a la banda sud-oest del grup de sepultures es conserva una petita edificació de planta rectangular amb murs de pedra lligada amb morter de calç, amb un possible accés a la banda est, amb brancals de grans pedres. És versemblant pensar que aquest edifici pugui estar relacionat amb les tombes, tot i que la falta d'una intervenció arqueològica no permet afirmar aquesta hipòtesi.

Inventari del Patrimoni Cultural Immoble de Catalunya. Patrimoni Arqueològic i paleontològic. Taradell (Osona). Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. Generalitat de Catalunya.