Tina de Can Paleta
Castellfollit del Boix

Camps de Can Paleta. Sud-oest de Castellfollit del Boix
    Camí de Can Prat, el tercer a l’esquerra

Enderrocats i coberts de vegetació
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

A la zona boscosa darrera la casa de Can Paleta s’hi troben els cups de vi de Cal Paleta o també coneguts com de Cal Jep. Es tracta d’un conjunt format per tres cups de vi, de planta quadrada i els quals encara conserven les parets amb els cairons. A cada cup s’hi accedeix per una portal amb llinda de fusta situat a la façana de ponent. A la façana de llevant s’hi adossen dos edificis, un de planta rectangular i un de planta quadrada, per protegir les boixes dels cups. El parament dels murs és de pedra irregular rejuntada amb argamassa i cada cos presenta una coberta de teula àrab a una vessant.

PLANS, J. (inèdit): Arquitectura tradicional en pedra seca: el patrimoni immoble de la comarca del Bages. Treball fi de carrera d’Humanitats. Juny 2006.

PLANS, J. (2009): Arquitectura tradicional rural en pedra seca a la comarca del Bages. Ajuntament de Bellpuig. Publicacions de l’Abadia de Montserrat. Barcelona.