Tina de cal Martri
Rajadell

Serra de Palomes. SO del terme.
    Camí de dalt que surt de Valldòria en direcció al mas Palomes,a uns 500 m del Mas Palaci

Enrunat
    PEP 1993 (Jordi Piñero)/ OPC 2017-21

Tina isolada, amb l'edifici que l'encabeix, construïda enmig del pendís, de manera que aprofita el desnivell. L'edifici és de planta quadrada, amb coberta a una vessant (que es conserva), i una porta d'accés a la part alta. Les parets són de maçoneria. L'interior conté una sola tina.

S'ubica a la serra de Palomes, al costat de ponent del torrent de Valldòria. Per anar-hi cal prendre el camí de dalt que surt de Valldòria en direcció al mas Palomes (Castellfollit del Boix). Passat el mas de Palaci, en ruïnes, cal seguir uns 500 metres. La tina es troba a un nivell inferior, gairebé tocant al torrent.
    L'entorn està definit per un paisatge, actualment erm, on hi creix la vegetació espontania però que havia estat vinya. Segurament en aquest indret l'abandó dels conreus fou a causa de la fil·loxera.
    Durant la realització del mapa, no s'ha pogut accedir al bé. La descripció i la fotografia corresponen a Piñero PEP 1993

VALORACIÓ: Aquesta i la tina de cal Xaupes són les dues construccions emplaçades fora d' un m as amb una sola tina. Es tracta d' un cas interessant de tenir en compte.