Til·ler de can Joanet
Saldes

Saldes. Cal Joanet. Carretera de l'Obaga. 08697 SALDES
    A l'Obaga de Saldes, prop de cal Joanet i ca l'Elies.

Espècimen botànic
    Cortés Elía, Mª del Agua

Es troba a la zona de l'Obaga. Tilia cordata, té una alçada de 18m, volt màxim de 2,64m. No és un arbre molt ample, però està mot ben format i en un indret de fàcil accés. Es troba ubicat fóra de la zona del Parc Natural Cadí-Moixeró.

El Parc Natural ha fet un llistat d'arbres d'interès per tal que l'Ajuntament de Saldes els declari en conjunt com a arbres d'interès local per acord de Ple. Per a això els tècnics del Parc han elaborat un inventari amb els elements representatius al terme. Arbre caducifoli de fulles simples cordiformes lleugerament asimètriques, serrades, de flors groguenques o blanquinoses i fruits en núcula. L'arbre s'anomena tell i les flors són la til·la. Creix en sòls profunds, a les comarques més septentrionals de Catalunya.

Inventari d'elements naturals al terme de Saldes. Parc Natural Cadí-Moixeró. (2007). Inèdit.