Arbreda d'avets de la baga de Gresolet
Saldes

Gresolet. Coll de Bauma
    Baga de Gresolet, cap a coll de Bauma

Capmasats de Gresolet. Cal Xic. 08697 SALDES
    Cortés Elía, Mª del Agua

Es troben a la zona de coll de Bauma, formant un conjunt arbrat de Abies alba. Amb un volt màxim de 2,3m. Es troba ubicada dins la zona del Parc Natural Cadí-Moixeró.

El Parc Natural ha fet un llistat d'arbres d'interès per tal que l'Ajuntament de Saldes els declari en conjunt com a arbres d'interès local per acord de Ple. Per a això els tècnics del Parc han elaborat un inventari amb els elements representatius al terme. Arbre monoic, de capçada cònica i branques perpendiculars al tronc, fulles linears, pectinades en un sol pla i verdes tot l'any. La fusta és blanquinosa i poc resistent, emprada per posts, bastides i pasta de paper. Arbre de muntanya alta, en sòls profunds i permeables.

Inventari d'elements naturals al terme de Saldes. Parc Natural Cadí-Moixeró. (2007). Inèdit.