Teuleria de l'Albanell
Malla

Camí ral de Barcelona a Vic

El revestiment dels murs es troba deteriorat.
    P.E.U. Catàleg de Masies i Cases Rurals 2010
    Marta Lloret Blackburn - Antequem, S.L.

La teuleria de l'Albanell és una masia del segle XIX que podria haver-se construït sobre una edificació anterior. És un edifici de planta rectangular que s'estructura en tres crugies. Consta de planta baixa, pis i golfes i té la coberta a dos vessants amb el carener perpendicular a la façana. El frontis s'orienta a migdia i presenta diverses obertures d'arc pla arrebossat. La major part d'aquesta façana està tapada per cossos annexes, un d'ells de pedra amb obertures ceràmiques, i l'altre de maó vist, així com de dues sitges metàl·liques. A la façana posterior també s'hi adossa un cos de dos nivells d'alçat. El parament dels murs és de tàpia i de pedra lligada amb argamassa, que s'observa allà on el revestiment de morter de calç es troba deteriorat.

Originalment era una masoveria del mas Albanell. El seu nom prové d'una antiga teuleria que hi havia en la seva proximitat, a l'altre costat del camí.

Pla Especial de Catalogació de les Masies i Cases Rurals de Malla. Ajuntament de Malla, 2010.