Casa del molí de Torrellebreta
Malla

Camí del molí de Torrellebreta
    S'hi accedeix des del camí de Torrellebreta i a l'encreuament a l'esquerra

P.E.U. Catàleg de Masies i Cases Rurals 2010
    Marta Lloret Blackburn - Antequem, S.L.

La casa del molí de Torrellebreta és un edifici construït durant la primera meitat del segle XX. És de planta rectangular i s'estructura en dues crugies. Consta de planta baixa i pis i té la coberta a dos vessants amb el carener perpendicular a la façana. El frontis es composa de dos eixos d'obertures d'arc pla arrebossat. A la façana de ponent s'hi adossa un cos de planta baixa i pis que segueix el pendent de la coberta del primer. A la part superior està obert en forma de galeria. A la façana de llevant també s'hi adossa un cos annex, d'un sol nivell d'alçat. Les obertures de la façana posterior són igualment d'arc pla arrebossat. El tractament exterior dels murs és arrebossat i pintat.

Segons el propietari de Torrellebreta, l'antic molí va ser enderrocat a principi del segle XX a causa de les inundacions habituals que patia. En aquest moment va edificar-se la casa actual en la seva proximitat, tot i que en un lloc més alt.

Pla Especial de Catalogació de les Masies i Cases Rurals de Malla. Ajuntament de Malla, 2010.